C-Hotels Zeegalm

Middelkerke

De kust bezoeken voor een korte of langere trip? Middelkerke is een plaats van rust, ongerepte natuur en duinen, prachtige zandstranden, en een bruisende Noordzee. Het hotel is centraal gelegen en vormt de perfecte uitvalsbasis om de kust en het hinterland met al haar rijkdom van dichtbij mee te maken en te ontdekken wat de kust nu net zo speciaal maakt. 

Nieuwpoort en Oostende liggen op een boogscheut, ideaal om wat culturele uitstappen of een namiddagje shoppen. Brugge of Ieper liggen op minder dan een half uur rijden. Voor gezinnen met kinderen is Plopsaland op slechts 20 minuten rijden.

Westfront

Westfront is een gloednieuw interactief centrum in Nieuwpoort, met als centraal thema de onderwaterzetting van de IJzervlakte tijdens WO I.  Gezien de nabijheid van de Ganzenpoot - cruciaal in het verloop van de Eerste Wereldoorlog - speelt het sluizencomplex een centrale rol in het verhaal. Het bezoekerscentrum opent met de inval van de Duitse troepen in augustus 1914 en eindigt bij de heropbouw van kuststad Nieuwpoort.

Watersportcentrum De Kwinte

VVW Westende beschikt over 2 clubhuizen, club ‘De Kwinte’ op het Sint-Laureinsstrand te Westende en club ‘Koko Loco’ aan het spaarbekken te Nieuwpoort. Hierdoor beschikt VVW Westende over een ruim aanbod aan mogelijke sporten en kampen, met een unieke locatie en specifiek materiaal per sporttak. Met de komst van de volledig nieuwe ‘De Kwinte’ in Westende, is de club uitgegroeid tot veel meer dan zomaar een surfclub, het is een echt watersportcentrum geworden! Alle comfort en een super uitzicht over het sportstrand, zorgt dat dit dé nieuwe uitvalsbasis is aan de kust voor zowel sport, fun & party. 

Fietsen & wandelen

Tal van wandel- en fietspaden bieden u een gevarieerd uitzicht langs de kustroutes over de fraaie duingebieden, de rustige landweggetjes over het platteland en de karakteristieke gemoedelijke dorpjes. Fietsenverhuur vindt u op de zeedijk (Nordic). Uw eigen fiets kunt u bij ons bewaren in de afgesloten fietsenstalling.

Meer info over fietsen
M
eer info over wandelen

Themaweekends in Middelkerke

Jaarlijks worden er verschillende themaweekends georganiseerd in Middelkerke: Visweekend, Bierweekend, Landbouwweekend, Herfstweekend & Champagneweekend.

Deze weekends zijn steeds een groot succes en zitten boordevol leuke activiteiten.

Domein Raversijde & Atlantikwall

Het stuk van de oude verdedigingslinie, die de Duitsers destijds bouwden om het vaste land te beschermen tegen een invasie, is in de duinen van Raversijde goed bewaard gebleven. Bezoek deze verdedigingswerken uit de eerste en tweede wereldoorlog.

Villa Les Zephirs

De villa heeft een origineel interieur van de befaamde art-nouveau topontwerper Henri Van de Velde. In dit kleine maar originele museum herbeleef je de vakantie van een familie uit de jaren '30 van de vorige eeuw. 

Plopsaland, Mayaland & Plopsaqua

Voor klein en groot een onvergetelijke bestemming aan de kust met spectaculaire attracties en shows. De Studio 100 figuren verwelkomen u graag, een dag plezier gegarandeerd!